Vatrogasci Makarska

U 16:25 sati u Vatrogasno dojavni centar u Makarskoj pristigla je dojava od mještana da je izbio požar između Igrana i Drašnica, ispod magistrale (predio Lovornice). Po dojavi na teren se upućuje dežurna smjena DVD-a Makarska te alarmiraju pripadnici DVD-a Podgora, DVD-a Drvenik i DVD-a Tučepi. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da je požar najverojatnije nastao neopreznim spaljivanjem biljnog korova pri pojačanom vjetru. Požar je stavljen pod kontrolu u 17:08 sati a u potpunosti ugašen u 18:22 sati. U požaru je igorilo 4000 kvadrata maslinika, trave i niskog raslinja. Na intervenciji su sudjelovali: DVD MAKARSKA sa 2 vatrogasna vozila i 5 vatrogasaca DVD TUČEPI sa 3 vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca DVD PODGORA sa 1 vatrogasnim vozilom i 3 vatrogasca DVD DRVENIK sa 1 vatrogasnim vozilom i 5 vatrogasaca

U 13:51 sati u Vatrogasno dojavni centar u Makarskoj pristigla je dojava od građanina da je izbio požar na balkonu u Splitskoj ulici u Makarskoj. Po dojavi na teren se upućuju pripadnici DVD-a Makarska koji na mjesto intervencije pristižu u 13:56 sati. Tri minute nakon dolaska na mjesto intervencije požar je stavljen pod kontrolu a u potpunosti ugašen u 14:17 sati. U požaru, koji je izbio na balkonu stambene zgrade na adresi Splitska 63A, izgorila je drvena polica zajedno s robom na polici kao i plastični otvori. Na intervenciji je sudjelovao DVD Makarska sa 1 vatrogasnim vozilom i 5 vatrogasaca.

Vatrogasci Makarska

Nebrojen broj puta vatrogasci DVD-a Makarska pokazali su da ne prepuštaju slučaju ništa, pa tako i ovaj put, po dojavi savjesne građanke, koja je zamijetila udar groma na Biokovu uputili su se u 3 grupe po 8 vatrogasaca na mjesto udara groma svjesni činjenice koliko je naličje planine Biokovo i njena ljepota važno za turističku prepoznatljivost Makarske i okolice. Premda oku nevidljiv dim iz Makarske, vatrogasci DVD-a Makarska znali su prepoznati opasnost koja se krila. Prva grupa, koja je pristigla na mjesto udara groma nakon 40 minuta od dojave i prilično teškog uspona sa naprtnjačama punim vode u jeku najveće vrućine, u 12:21 sat zatekla je prizemni požar koji se južnim vjetrom lagano širio kroz travu kao i deblo koje je gorilo nakon udara groma. Ubrzo je požar stavljen pod kontrolu a u potpunosti ugašen u 14:07 sati kada se bilježi povratak 24 vatrogasca DVD-a Makarska u Vatrogasni dom.

Korištenjem WEB sadržaja prihvaćate politiku "kolačića".