U 22:33 sati u dojavni centar makarskih vatrogasaca preko Županijskog centra 112 pristigla je dojava o izbijanju požara otvorenog prostora ispod državne ceste D-512 Makarska-Vrgorac poviše mjesta Gornja Podgora. Po dojavi na teren se upućuju vatrogasne snage Makarskog Primorja, a dolaskom na mjesto događaja pozvani su u pomoć vatrogasci susjednih županija. Jaka bura, neprohodan teren guste borove šume i niskog raslinja otežavali su postavljanje više pravaca gašenja,dok su vanljudski napori uloženi u obranu od vatrene stihije mnogobrojnih podgorskih zaseoka (Marinovići, Pivčevi, Ščekići, Srida sela, Vrutak, Sumići, Kurtići, Babići, Šuškovi) i samog mjesta Podgora.

U 17:54 sati u dojavni centar makarskih vatrogasaca pristigla je dojava od zapovjednika DVD-a Podgora, Stjepka Mrsića, da je izbio požar na stazi za Sv. Juru. Na teren se upućuje DVD Podgora i dežurna smjena DVD-a Makarska, a u 18:04 sati im se pridružuje i DVD Tučepi i dodatne snage DVD-a Makarska. Dolaskom na mjesto dojave pristupa se gašenju rubnih dijelova požara uz cestu i vrši se nadzor ostalog nepristupačnog dijela tijekom cijele noći. U 6:00 započela je akcija gašenja cjelokupnog područja, a u 8:10 sati su se u gašenju priključila i dva kanadera. U 10:30 sati požar je stavljen pod nadzor a u 11:30 sati ugašen. Radilo se o požaru na predjelu Prisika na području Parka prirode Biokovo. U gašenju sudjelovali: DVD Makarska sa 4 vozila i 14 vatrogasaca DVD Tučepi sa 1 vozilom i 3 vatrogasca DVD Podgora sa 2 vozila i 8 vatrogasaca 6 djelatnika Parka prirode Biokovo 4 djelatnika Hrvatskih šuma Opožareno je 36 hektara trave i grabovine.

U 20:54 sati preko Centra 112 u dojavni centar pristigla je dojava o požaru poviše hotela Jadran u Tučepima. Po dojavi odmah se alarmiraju snage vatrogasnih društava sa područja Rivijere. Promptnim pristupanjem gašenju i postavljanjem crte obrane sa južne i sjeverne strane požarišta uklonjena je svaka opasnost po stanovništvo i njihovu imovinu. Za potpuno stavljanje požara pod kontrolu u pomoć su pozvane i dodatne snage iz susjednih općina iz županije. Gasiteljima su posao otežavali jaka bura i neprohodna mlada borova šuma. Deset minuta nakon ponoći požar je u potpunosti stavljen pod kontrolu. Procjenjuje se da je opožareno oko 20 hektara borove šume.

Korištenjem WEB sadržaja prihvaćate politiku "kolačića".