U 14:46 sati u Vatogasno dojavni centar Makarska pristigla je dojava od zapovjednika DVD-a Podgora da imaju požar u Gornjem selu - Borak. Nedugo zatim, u 14:48 pristiže dojava mještanke o istom požaru. Na teren se upućuju vatrogasci DVD-a Podgora, Tučepi i Makarska. Dolaskom na mjesto intervencije utvđeno da je gori trava i nisko raslinje u masliniku. Požar je lokaliziran u 15:30 sati a izgorilo je 300 kvadrata trave i niskog raslinja. Na intervenciji su sudjelovala 4 vatrogasna vozila sa 10 vatrogasaca već spomenutih Društava sa Rivijere.

Veliko nevrijeme koje je poharalo područje Makarske Rivijere ostavilo je traga na gospodarskim i privatnim objektima. U vrlo kratkom vremenu vatrogasci bilježe 44 tehničke intervencije - ispumpavanja vode kako iz gospodarskih objekata tako iz podruma privatnih kuća. Odvodi, koji su cijelo ovo ljetno vrijeme bili potpuno suhi i prazni, nisu mogli primiti ovoliku količinu oborina koja je pala u kratkom vremenu te je na cestama i objektima došlo do prelijavanja velike količine vode. Premda su crpke ispumpale vodu, posao nije završen, jer se u suradnji sa ostalim komunalnim službama u gradu, vrši pranje cesta i uklanjanje prepreka sa istih.

U 13:53 sati u Vatrogasno dojavni centar Makarska pristigla je dojava da se vidi dim ispod groblja u Velikom Brdu. Pritom moramo pohvaliti veliki broj savjesnih građana koji su o istom požaru pohrlili javljati u dojavni centar . Na teren se upućuju vatrogasne snage Makarskog Primorja. Nošen vjetrom u pojačanju te uslijed pogodne konfiguracije terena vatra se munjevitom brzinom širila u pravcu svetišta Vepric. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu u 15:45 sati. Dolaskom 2 canadair-a, vatrogascima na terenu je uvelike olakšano zaustavljanje najisturenijeg dijela vatrene linije kao i daljnja sanacije same opožarene površine. Moramo pohvaliti i brzu reakciju djelatnika HEP-a i Policijske postaje Makarske koji su omogućili nesmetan pristup i rad na terenu. U požaru je izgorilo 2 hektara niskog raslinja, trave i borove šume a na terenu su ostali dežurati pripadnici DVD-a Makarska. Na intervenciji su sudjelovala 2 vatrogasna vozila sa 6 vatrogasaca Makarskog Primorja.

Korištenjem WEB sadržaja prihvaćate politiku "kolačića".