Osim vatrogasnih intervencija Društvo sudjeluje i u svim akcijama koje pokreće Grad kao što su: pilanje i uređenje drvoreda i potkresivanje palmi, pranje ulica, trgova, plaža u gradu, razni prijevozi za potrebe grada, postavljanje plakata na temu zaštita od požara.

Prilikom raznih turističkih i kulturnih manifestacija i drugih događanja na području grada Makarske, a na kojima se očekuje okupljanje velikog broja građana i njihovih gostiju organiziramo preventivnu ophodnju prostora događanja kao i osiguranje za vrijeme održavanja istih. Pritom je posebno potrebno istaknuti osiguranje hodočašća u Svetište Vepric, zimskog i ljetnog karnevala, doček Nove Godine itd.

Svake godine društvo tradicionalno u mjesecu svibnju (mjesecu Zaštite od požara) organizira “Dan otvorenih vrata” kako bi sve građane grada Makarske i njihove goste još jednom upozorili na opasnosti od požara ali i uz simulirane različite intervencije prezentirali stručnost, organiziranost i koordinaciju u upotrebi vatrogasne opreme i sredstava za gašenje i spašavanje ljudi i materijalnih dobara.

Društvo također razvija prijateljske odnose sa vatrogasnim društvima na području Republike Hrvatske i Europe pa tako ima prijateljske odnose sa DVD Hrašće kod Zagreba, DVD Đakovo, DVU Energa Đakovo, DVD Umag, DVD Ravne na Koroškem u Sloveniji i Vatrogasnim društvom iz njemačkog grada Neumarkta.

Korištenjem WEB sadržaja prihvaćate politiku "kolačića".