U 8:59 sati pristigle su dojave građana da je izbio požar na zapadnom ulazu u Tučepi, ispod magistrale. Na teren izlaze DVD Tučepi sa 2 vatrogasna vozila i 4 vatrogasca, DVD Makarska sa 2 vozila i 6 vatrogasaca te DVD Podgora sa 1 vatrogasnim vozilom i 2 vatrogasca.

U 04:07 sati pristigla je dojava od građanina M.P. o požaru otvorenog prostora u Zadarskoj ulici u Makarskoj. Na intervenciju izlazi DVD Makarska sa 7 vatrogasaca i 3 vozila koji u 4:11 sati pristižu na mjesto dojave i započinju s radom.

Požar otvorenog prostora - Biokovo

Izazov na 1500 metara nadmorske visine!

Premda se nekima možda neće učiniti da je tako, ali kao da imamo preslik godina u kojima smo u kratkom vremenskom roku uspijevali svladati svaki izazov predstavljen pred nas pa i u vremenima najvećeg indeksa opasnosti od požara, dogodi se tada da se priroda, ili netko drugi, odluči poigrati s nama i postaviti izazov, ni manje ni više nego na 1500 metara nadmorske visine, na teško pristupačnom terenu i to pred sam smiraj dana. Iako je prvotno 23.8.2016. godine u 19:15 sati pristigla dojava od građana da se vidi dim poviše Basta, 500 metara od Žliba prema Splitu, vrlo brzom kordinacijom vatrogasaca i djelatnika Parka prirode Biokovo utvrđeno je da je riječ o području podno vrha Šibenika, teško prohodnom i vozilima nepristupačnom području.

Korištenjem WEB sadržaja prihvaćate politiku "kolačića".