U 6:50 sati, uslijed jakog grmljavinskog nevremena došlo je do izbijanja požara otvorenog prostora u Živogošću poviše kampa "Boban", u borovoj šumi. Na intervenciju su odmah upućeni DVD Makarska, DVD Tučepi, DVD Podgora i DVD Drvenik. 5 minuta nakon prve dojave, pristiže dojava o požaru u Drveniku na predjelu "Lučki brig" te se pristiglim snagama pridružuju vatrogasci DVD-a Gradac, DVD-a Baška Voda i DVD-a Brela. U 6:58 sati prisitiže dojava o požaru u Drveniku, svega 300 metara od prethodnog. U 7:25 sati prisitiže nova dojava o požaru otvorenog prostora u Gradcu, poviše magistrale.

Vatrogasne snage koje su nekoliko trenutaka prije požar u Živogošću ugasile, preusmjerene su prema Gradcu. Svi požari usprkos vjetru stavljeni su pod nadzor u najkraćem roku, a do 8:30 su i ugašeni. Ukupno je na 4 požara izgorilo 1000 m2 borove šume i makije a sudjelovali su: DVD Makarska sa 3 vozila i 8 vatrogasaca, DVD Tučepi sa 3 vozila i 10 vatrogasaca, DVD Podgora sa 3 vozila i 10 vatrogasaca, DVD Drvenik sa 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca, DVD Gradac sa 4 vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca, DVD Baška Voda sa 1 vatrogasnim vozilom i 3 vatrogasca te DVD Brela sa 1 vatrogasnim vozilom i 3 vatrogasca.

U 9:25 sati pristiže dojava o požaru otvorenog prostora na zapadnom ulazu u Makarsku te se upućuju snage DVD-a Makarska sa 3 vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca koji požar u 9:32 sati stavljaju pod kontrolu, a u 9:40 sati su ga u potpunosti ugasili. U 9:56 sati pristiže dojava o požaru otvorenog prostora u Drveniku na predjelu "Križine" te na intevenciju izlazi DVD Drvenik sa 1 vatrogasnim vozilom i 3 vatrogasca. Požar je ugašen u 10:10 sati a izgorilo je 15 m2 trave.

U 13:48 pristiže dojava o požaru električnog stupa u šumi u Bratušu te po dojavi na intervenciju izlazi DVD Makarska sa 1 vatrogasnim vozilom i 6 vatrogasaca te DVD Baška Voda sa 1 vatrogasnim vozilom i 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se požar nije proširio na okolnu šumu te se nakon potvrde djelatnika HEP-a o prekinutom dovodu električne energije, pristupilo gašenju te je drveni stup ugašen

 

Korištenjem WEB sadržaja prihvaćate politiku "kolačića".