Multifunkcionalni vatrogasni poligon
SPU Makarska

Poznato je da su poslovi koje obavljaju vatrogasci vrlo rizični. Kako bi se smanjilo stradanje vatrogasaca došlo se do ideja za simuliranje požara i plamenih udara i njihovo promatranje i suzbijanje u sigurnim uvjetima kako bi vatrogasci naučeno mogli primijeniti na intervencijama u stvarnim požarima.

Osnovni cilj simulatora plamenih udara je uvježbavanje vatrogasaca za prepoznavanje i načine sprječavanja naglih razbuktavnja (tipa flashovera i backdrafta), ali ovom se obukom učinkovito uvježbavaju i druge, za vatrogasce životno važne stvari, sve kroz niz predavanja i praktičnih vježbi.

Zadovoljstvo nam je da Vam možemo ponuditi uvježbavanje Vaših operativnih vatrogasaca na našem vježbalištu kroz program usavršavanja „Opasnosti od plamenih udara“

Organizator istog je Komisija za SPU i VP Grada Makarska. Seminar je praktičan i održava se u „Simulatoru plamenih udara“ certificiranom prema europskoj normi DIN 14 097/1-3, a prema sigurnosnim mjerama „Upute za rad na siguran način“ VP Grada Makarska i „Postupniku za obuku vatrogasaca u Simulatorima plamenih udara" Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske.

Seminar se odvija pod vodstvom međunarodno licenciranih instruktora iz Hrvatskih vatrogasnih postrojbi.

Svi polaznici seminara, obvezni su sa sobom donijeti kompletnu osobnu zaštitnu opremu, sukladno stavku 2.1 „Postupnika za uvježbavanje u simulatorima plamenih udara“ koji glasi:

Vježba u simulatoru za simulaciju plamenih udara na kruto gorivo smije se izvoditi samo ako su svi sudionici opremljeni kompletnom zaštitnom odjećom, opremom i dokumentacijom kako slijedi:

Vatrogasna zaštitna jakna prema EN 469,
Vatrogasne zaštitne hlače prema EN 469,
Zaštitne rukavice prema EN 659,
Potkapa višeslojna prema EN 531,
Vatrogasne zaštitne čizme,
Vatrogasna kaciga za zaštitom za vrat,
Uređaj za zaštitu organa za disanje (IA na komprimirani zrak),
Lagana pamučna trenirka ili sportski veš (ispod zaštitne odjeće).

Liječnička uvjerenja, svjedodžbu o završenom zvanju za vatrogasca ili završenoj školi za vatrogasca ili vatrogasnog tehničara i uvjerenje za rad sa IA potrebno je osobno donijeti na tečaj!

Za daljnje informacije stojimo Vam na raspolaganju!


Korištenjem WEB sadržaja prihvaćate politiku "kolačića".